Contactdag juli en huldiging keizer

Door uitbreken van het coronavirus hebben alle activiteiten van het Sint Jorisgilde stilgelegen. Op zondag 5 juli was er sinds maanden weer een contactdag bij het St. Jorisgilde. Het was niet zoals de maandelijkse contactdag maar een met een bijzonder tintje.

Vanwege het overlijden van keizer Jan van Lierop op 4 januari van dit jaar, werd wachtende keizer Wim Snoeijen geïnstalleerd zondagmorgen op gildeterrein De Santen in Heeze. Wim heeft zich tot Koning geschoten in 2003, 2006 en 2009. Driemaal achtereenvolgend Koning is Keizer. Ze hadden echter al een regerend Keizer (geïnstalleerd op 12-8-1991) in de persoon van Jan van Lierop sr. Normaal wordt dan bij de eerstvolgende gelegenheid de nieuwe Keizer geïnstalleerd maar door het uitbreken van het coronavirus is hiervoor nog geen gelegenheid geweest.

In het bijzijn van gildebroeders en gildezusters maar ook familie en genodigden was er een officieel moment waarop Wim de versierselen behorend bij de Keizertitel kreeg omgehangen gevolgd door een vendelhulde. Tevens werd er stilgestaan bij het overlijden van Jan van Lierop sr. Er werd een foto van de overleden keizer onthuld in het clublokaal van het Heezer gilde door de vrouw van de overleden keizer en zoon Jan van Lierop.

 Aansluitend was er een borrel en een gezellig samenzijn. Het St. Jorisgilde kan tevreden terugkijken op een gezellige contactdag.

Agenda

Op dit moment zijn er geen agenda items.